Vrijdetijdsbesteding voor kinderen en jongeren – Woensdagmiddag – Groep – Individueel

Op woensdagmiddag is de boerderij speciaal voor kinderen en jongeren, zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding zijn dan mogelijk. De boerderij is een plek waar kinderen en jongeren kunnen ontladen en opladen in de natuur. Samen voor de dieren zorgen, leren, met elkaar spelen, ervaren en ontwikkelen. En bovendien doe je ook nog sociale contacten op.

Voor wie?
Kinderen en jongeren tot 16 jaar (bassischool leeftijd en middelbare schoolleeftijd) die op zoek zijn naar een plek waar ze kunnen zijn wie ze zijn: kunnen opladen en ontladen in contact met dieren, door activiteiten op de boerderij en te spelen en ontdekken in de natuur. Wij zijn er voor jongeren of kinderen die op wat voor manier vastlopen op school, binnen het gezin en/of in contact met vrienden. Of heb je juist een plek nodig om aandacht en nabijheid te ervaren, zodat tegelijkertijd het thuisfront even ontlast wordt, ook dan ben je bij ons aan het goede adres. Oefenen met sociale contacten, groepsdynamica en succeservaringen op doen. Wat een onderdeel is binnen de begeleiding is de omgang en het coachen/begeleiden met paarden.

Hoe werken we?
Plezier maken en ontspanning staat voorop. Op woensdagmiddag zijn er allerlei klusjes te doen die het boerderijleven met zich meebrengt: werken in de stallen, het verzorgen van de dieren, eieren rapen, de geitjes voeren en zo nog veel meer.

Maar daarnaast is er veel ruimte om van alles te ondernemen, met de paarden en dieren werken, binnen en buiten spelletjes, koken, houtbewerking etc. De boerderij ligt aan het bos, dus daar zijn we ook regelmatig te vinden voor een heerlijke wandeling met de honden of paarden.

Stap voor Stap onderscheidt zich door de kleinschalige aanpak, want er zijn maximaal 4 kinderen/jongeren in de groep per begeleider. We vinden een gemoedelijke sfeer en veilige groep belangrijk.

Contact met het netwerk, korte lijntjes en warme overdracht vinden we belangrijk. We denken graag mee, bijvoorbeeld met scholen of andere organisaties.