Dagbesteding

Stap voor Stap biedt de mogelijkheid voor dagbesteding. De hele dag of een deel van de dag bezig zijn op de boerderij, waarbij we de mogelijkheid hebben om te werken aan vaardigheden die je nog wil ontwikkelen.

Samen plezier maken en bezig zijn met allerlei klusjes die het boerderijleven met zich mee brengt: Werken in de stallen, werken in de tuinen, verzorgen van het grote en kleine vee.

Daarnaast is er voldoende ruimte om te werken met de paarden en andere dieren. Wij wonen in een zeer bosrijke omgeving, dus daar zijn we ook vaak te vinden voor een heerlijke wandeling met de honden.

Stap voor Stap onderscheidt zich door haar kleinschalige aanpak. Er zijn maximaal 2 jongeren tegelijk op de boerderij voor dagbesteding en ook individuele dagbesteding is mogelijk. Doordat we zo kleinschalig zijn, is er voldoende tijd en aandacht voor ieders specifieke wensen en behoeften. We werken persoonsgericht en hanteren daarom ook geen vaste methodes. Iedereen is uniek en daarom wordt er per persoon bekeken waar de behoefte ligt. Zo geven we een traject samen vorm en is er heel veel mogelijk.