Wie zijn wij


Anne:
Ik ben Anne Stottelaar, 29 jaar en ben de eigenaresse van Stap voor Stap.
Samen met Jaap, onze zoontjes en de hele beestenboel zijn we de trotse bewoners van de boerderij.

Als klein meisje had ik al de droom om boerin te worden, maar als meisje uit de stad was dat een droom die niet heel realistisch leek. Op jonge leeftijd besmet geraakt met het paardenvirus en zo dus toch altijd op boerderijen en stallen te vinden.

Na de pabo afgerond te hebben, ben ik een opleiding tot “paardencoach” gaan doen. Je begeleidt hierbij mensen met een hulpvraag door te werken met het paard. Na deze opleiding ben ik gaan werken op een zorgboerderij en hier werd mijn gevoel helemaal bevestigd. De combinatie van mensen, dieren en de natuur vind ik het mooiste wat er is.

Na een aantal jaar op de zorgboerderij wist ik dat dit helemaal mijn ding was en ben ik voor mezelf begonnen. Eerst bij andere mensen op het erf en in december 2019 is onze droom uitgekomen: een eigen boerderij.

We zijn druk bezig om Stap voor Stap verder uit te breiden naar het plaatje wat we voor ogen hebben. Middels een breed aanbod aan activiteiten hopen we een fijne plek te creëren voor iedereen die affiniteit heeft met dieren, natuur en het buitenleven.

Wij genieten dagelijks van ons prachtige plekje en leven echt onze droom!

Kim:
Ik ben Kim Ariens, (bijna) 30 jaar en ik ben een van de begeleiders bij Stap voor Stap.

Via de paarden heb ik Anne en Stap voor Stap leren kennen. Al snel bleek er een gezamenlijke passie, namelijk mensen begeleiden en coachen, in contact met de natuur en dieren. De kracht daar van, daar geloof ik echt in!

Al van jongs af aan ben ik altijd in de weer geweest met dieren, vooral paarden. Ik ben echt een buitenmens en ben het meest in mijn element wanneer ik lekker bezig kan zijn. Niet alleen met dieren, maar ook met mensen.

Ik geloof graag in het goede van ieder mens en zie de krachten en kansen. Na mijn SPH-opleiding ben ik gaan werken met verschillende doelgroepen. Ik heb veel ervaring opgedaan in het begeleiden van jongeren (vluchtelingen) en volwassenen (psychiatrie).

Tijdens het werken heb ik nog een opleiding Systeemtherapie gedaan. Maar er bleef iets kriebelen. Namelijk de wens om mijn twee passies (paarden – mensen coachen) met elkaar te verbinden. Nu ben ik gestart met de Vaktraining ‘Interventie met het Paard’, gericht op coaching van kinderen en jongeren. Ik sta te popelen om hiermee aan de slag te gaan.

Bij Stap voor Stap voel ik me helemaal op mijn plek. De visie, het persoonlijke contact, het huiselijke gevoel, echt een plek waar ik als medewerker graag ben. En dat gevoel wil ik graag delen en meegeven aan anderen. Ik werk graag vanuit vertrouwen en verbinding, ben vaak optimistisch, straal rust uit en hoop dat anderen zich op hun gemak voelen bij mij om zichzelf te kunnen zijn en te kunnen groeien.


Sanne:
Mijn naam is Sanne Meeuwis en sinds februari 2020 werk ik bij Stap voor Stap. In 2019 ben ik afgestudeerd als Jeugdzorgwerker bij de Fontys Sociale Studies. Na mijn studie heb ik gewerkt als school- en jeugdmaatschappelijk werker. Het coachen van kinderen en jongeren ligt me aan het hart.

Samen met jou wil ik graag kijken naar wat JIJ nodigt hebt om jezelf te kunnen ontwikkelen, want jij kent jezelf immers het beste!

Mijn rustige uitstraling, nuchterheid en creativiteit zijn karaktereigenschappen die ik tijdens coaching graag inzet. Daarnaast houd ik mij bezig met individuele (honden)coaching, geef ik
groepstrainingen en ben ik regelmatig te vinden binnen de dagbestedingsactiviteiten.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten bij Stap voor Stap.

Bert:
Ik ben Bert Stottelaar, de vader van Anne. Ook ik woon samen met mijn vrouw Lisette hier op de boerderij.

Na mijn hele leven in Eindhoven te hebben gewoond, zijn we bij Anne en Jaap op de boerderij komen wonen. Een heel nieuw avontuur!

In het werkzame leven heb ik gewerkt als brandweerman en heb ik op de ambulance gereden, vandaar dat ik de mogelijkheid had om eerder met pensioen te gaan. Ik ben ik dus dagelijks aanwezig op de boerderij en je zult me dus ook veel zien rondlopen. Op donderdag ben ik als vrijwilliger betrokken bij de dagbesteding. Op de andere dagen ben ik bezig met diverse klusjes op de boerderij: zorgen voor de dieren, onderhoud, klussen etc.

Ook spring ik regelmatig bij als het nodig is, waar dan ook. Ik ben graag onder de mensen en ben dan ook altijd in voor een praatje.

Ik ben graag buiten aan het werk en geniet van de prachtige omgeving.